Historie
De Franciscusschool kent een hele geschiedenis. Al in 1914 werd onze school opgericht als Rooms-Katholieke Jongensschool in het centrum van Bladel.
Jubileumfeest Terug in de tijd, april 2014

In de jaren 50 en 60 groeide de school uit tot een 12-klassige lagere school. Gevolg hiervan was dat het gebouw regelmatig uitgebreid werd met een aantal lokalen.

Vanaf 1967 werden 8 klassen gehuisvest in een nieuw gebouw aan de Sportparkstraat. De overige klassen bleven in het oude gebouw. In 1970 werd in Bladel een derde katholieke school gebouwd en alle scholen werden gemengd.

Eind 1999 verhuisde onze school naar de derde locatie in het centrum van Bladel aan de Bergmolen. De voormalige LHNO school is compleet verbouwd en inmiddels onze 12-klassige brede basisschool met een grote multifunctionele ruimte. Deze ruimte wordt gebruikt als speellokaal voor de kleuters, als gymzaal voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 en als aula voor grotere activiteiten. In de bestaande brede gangen zijn werkplekken gerealiseerd waar computers aangesloten zijn op een netwerk.

In het schooljaar 2013-2014 heeft de Franciscusschool het 100-jarig jubileum op een fantastische wijze gevierd. Het schoolteam, alle ouders, kinderen en andere betrokkenen hebben zich ingezet om dit jubileum onvergetelijk te maken. Dit zal voor altijd een mooie herinnering blijven!