Schoolfinale voorleeswedstrijd

17-11-2017
Lieke uit groep 8B wint!
Het jaarlijkse voorleeskampioenschap is weer van start gegaan. Na een eerste voorronde in de groep, stonden Sam en Ties uit groep 7, Bas uit groep 8A en Lieke, Milan en Tess uit groep 8B op het podium om te strijden voor het schoolkampioenschap. De lezers waren aan elkaar gewaagd en zetten allemaal hun beste beentje voor om een mooie leesprestatie neer te zetten. En dat is gelukt! Alle kinderen kregen een groot compliment voor hun prestatie en getoonde lef om aan deze wedstrijd mee te doen.

De jury had het moeilijk. Iedereen had zo zijn/haar eigen voorleeskwaliteiten. Uiteindelijk is Lieke de winnaar geworden. Lieke las voor uit het boek 'Ellen in de spotlights' van Hetty van Aar. In dit boek komen veel onderwerpen aan bod die nu voor tieners van belang zijn. Mag ik ’s avonds op mijn telefoon? Wat kan ik allemaal op het internet zetten? Het boek laat de leuke kant van sociale media zien, maar ook de minder leuke. Zo is vloggen leuk, maar zijn er ook mensen die jou er anoniem mee kunnen pesten!

Lieke mag onze school gaan vertegenwoordigen tijdens het gemeentelijke kampioenschap. Gefeliciteerd Lieke en veel succes in de volgende ronde!